Vår Historia

Vi startade vår resa på ett café i Göteborg. Vi läste en artikel i Göteborgsposten om hur smutsig skönhetsbranschen var och hur mycket skräp det var i vanliga skönhetsprodukter. Produkter som du och jag använder varje dag. Artikeln beskrev tveksamma tillverkningsprocesser och slöseri med jordens resurser. Det här var något som vi inte alls kände till och sa direkt “det här måste vi göra något åt”. Vägen framåt var slingrig, vi startade först en webbsida “Ecoholics” med ekologiska skönhetsprodukter och inom kort hittade vi det australiska sminkmärket INIKA Organic som vi blev distributörer för i Sverige. 


Resan fortsatte med att ta två kliv på en gång, dels varumärke två i Eco by Sonya från Australien, mest känd för sin fantastiska brun utan sol-serie, och en ny marknad Finland. Vi blev kallade INIKA-tjejerna trots att vi hade flera varumärken och vi bestämde oss för att tydliggöra vilka vi är och vad vi står för. Vi visste ju alltid själva vilka vi var, men var inte så duktiga på att kommunicera det utåt. Vi bytte bolagsnamn till Nordic Natural Beauty Distribution AB. Vi har Norden som vår primära marknad och vi jobbar med naturlig skönhet. Perfekt namn, tyckte vi själva!

Vi tog in varumärke nummer tre: Jimmy Boyd, underbara dofter från Barcelona. Vi förvärvade Moonsun Organic of Sweden, ett holistiskt svenskt varumärke. Helt plötsligt ägde vi vårt eget varumärke, vilken grej! 

Vi visste nu att vi ville bygga en fin portfölj av varumärken och i lite snabbare takt kom Sol de Ibiza solida solskydd från Spanien och Inlight Beauty, ett helt magiskt hudvårdsmärke från Cornwall i England med en helt unik tillverkningsprocess. Vårt senaste tillskott är MaterNatura, ett hårvårdsmärke från Italien som håller den kvaliteten som vi kräver. Vi har span på några flera varumärken, så håll utkik, massa spännande är på gång.

Ibland kan vi tycka att det tar för lång tid, men det får ta den tiden som det tar. Men nu är vi redo för att växa snabbare - mycket snabbare! Vår vision är att vara Nordens mest intressanta varuhus för naturlig skönhet. Och vi hoppas att du vill vara med på resan!