Träffa grundaren av Inlight Beauty

Träffa grundaren av Inlight Beauty

Dr Mariano Spiezia är grundaren av Inlight Beauty och tog examen i medicin och kirurgi i Italien i början av 1980-talet och har sedan dess arbetat med att kombinera ortodox medicin med naturens extraordinära kraft. Han banade väg för det första detox-centret i södra Italien i slutet av 80-talet där han utvecklade skräddarsydda hudbehandlingar. Behandlingarna innehöll samma örter som användes i hans ört-tinkturer och teer, som var en del av detox-programmet. Principen var att behandla "inifrån och ut", att se människan som en helhet, för att få bästa effekt. 

Mariano har en kärlek, djup kunskap och nyfikenhet för växtriket, vilket gör honom till en karismatisk och spännande innovatör. 1998 flyttade han till Storbritannien, där han har fortsatt sin forskning och formulerar 100% ekologiska hudvårds elixir och terapeutiska balsam som är baserade på en perfekt synergi av grön kemi och medicinsk örtmedicin. Tillsammans med den mycket viktiga ingrediensen: ‘en ren, sprudlande glädje för livet’.

"Visionen och förståelsen av livet förändras snabbt, med nya perspektiv, till följd av kvantfysikens lagar. Det är mer och mer uppenbart att materia är "levande" och att den svarar på våra influenser" - säger Dr Spiezia.

"Genom att förena alkemi och vetenskap, saktar vi ner produktionsprocessen och skapar produkter som stämmer in på hudens biokemiska process. Vi ger skönheten liv.”

Bringing Beauty to Life

2021 genomförde Inlight Beauty studie (en så kallad hyperspektral avbildnings studie), som gav vetenskapliga bevis för att Inlights produkter gav synliga, positiva påverkan på huden. Studien drog slutsatsen att detta berodde på den skräddarsydda produktionsprocessen patenterad av Dr Spiezia.

Mariano har ansetts vara "fadern" till den ekologiska skönhetsrörelsen i Storbritannien och bidrog till att definiera standarderna för ekologisk skönhet och hälsa redan 2001.

Han har blivit framröstad 4 gånger av skönhetsindustrin som en av topp 25 "Vem är vem i naturlig skönhet" och nominerad för en Lifetime Achievement Award with Positive Luxury för hans pågående insatser, arbete och bidrag till en hållbar och positiv förändring inom skönhets- och hälsobranschen.

Dr Mariano Spiezia bidrar aktivt med forskning, råd och rekommendationer till tidningar, bloggar och artiklar. Han är vetenskaplig chef på Inlight Beauty och konsult på The Walsingham Natural Health Clinic i Truro, Cornwall. 

"Stor innovatörer är lite som kometer - de är anmärkningsvärda, ofta missförstådda, och ändå skimra med en oemotståndlig iver och karisma. De är verkligen väldigt speciella människor."


Att sammanfatta Dr Mariano Spiezia’s arbete är inte det lättaste, men nedan finns några av de viktigaste punkterna.

▪ Degree in Medicine & Surgery (Italy).

▪ Diploma in Homeopathy at the Independent University of Homeopathic Medicine (Italy).

▪ Doctor in charge of Casualty departments at town’s hospitals in Sorrento and Iseo (Italy).

▪ Diploma in Clinical Phytotherapy (Italy).

▪ Founder and Director of Monte Faito Detox Centre (Naples, Italy).

▪ Diet and Nutrition teacher at the International Centre of Advanced Mediterranean Agronomic Studies (Italy).

▪ Member of British Medical Council.

▪ Licensed Member of the Faculty of Homeopathy (UK).

▪ Member of MCPP - College of Phytotherapy Practitioners (UK).

 

 

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.