Årets mest hållbara varumärke är Inlight Beauty

Årets mest hållbara varumärke är Inlight Beauty

Med den fantastiska prestationen att vinna Hållbarhetspriset vid Organic Beauty Awards 2024, ses Inlight Beauty som en sann förebild inom den naturliga skönhetsindustrin, inte bara av oss utan även av en professionell jury.

Men vad är det som skiljer dem från mängden, och hur har de etablerat sin position som det mest hållbara varumärket? Idag utforskar vi Inlight Beauty’s fascinerande värld av botaniska extrakter och gröna lösningar, så häng med!

Natur och… kvantfysik?
Inlights grundare, Dr. Mariano Spiezia har alltid förstått värdet av naturen förenad med vetenskapen. Med bakgrund inom medicin, kirurgi, homeopati och örtmedicin tog han på sig uppgiften att förändra skönhetsindustrin och blev erkänd i Storbritannien som "den ekologiska skönhetsrörelsens fader".

Dr Spiezia menar att kvantfysikens lagar även gäller för hudvård, där all materia är levande och påverkar våra kroppar. Det är här "slow beauty" har sitt ursprung. Att behandla varje ingrediens varsamt och låta de naturliga processerna ta över, utan att störa eller påskynda något, är en viktig del av att bevara både "vibrationsenergin" och de fördelaktiga egenskaperna för maximal effekt.

I en studie genomförd av Mr Gulla, som är expert på hyperspektral avbildning, testades Inlight Beauty’s och liknande/motsvarande produkter som för närvarande finns på marknaden. Resultatet var fascinerande. Inlight’s produkter visade sig ge mer lyster och strålglans, bättre blod- och lymfflöde, bättre interaktion med huden på molekylär nivå och till och med större vitalitet hos de aktiva ingredienserna genom ökad emission av fotoner.

Utredningen analyserades sedan vidare av Dr. Milani, forskare och professor i materialvetenskap som drog slutsatsen att specifika tekniker som används av Inlight verkligen kan påverka materien i vår kropp och hudens respons på produkterna positivt.

Kan detta speciella fokus på alkemi vara den största hemligheten bakom Inlights framgång?

Alkemiska experter
I dagens värld är det inte lätt att hitta företag som följer så miljövänliga riktlinjer och skapar sina produkter helt från grunden. Men det är precis vad Inlight svurit att upprätthålla genom att odla sina växter på en gård i Cornwall.

Varje ingrediens är noggrant utvald av Dr Spiezia för sina gynnsamma egenskaper och individuella/kollektiva synergier. Och noggrannhet fortsätter även i produktionen, där växterna destilleras i kallpressade oljor i över en månad, exponerade för sol- och månljus. 

Produktionen innefattar även unika tekniker såsom att justera ljud, alkemiska symboler, färger och intentionens ord, allt med kvantfysikens vibrations teori i åtanke.

När oljorna har fullständigt mättats och filtrerats, blir den slutgiltiga touchen tillsatsen av eteriska oljor eller bivax, och inget mer. Allt tack vare oljebasen som eliminerar behovet av preserveringsmedel. 

Förutom att produkterna är handgjorda och ekologiska, så är även dess förpackningar ett medvetet val. Genom att använda MIRON violett glas, skyddas innehållet från UV-ljus vilket bevarar både kvaliteten och livskraften av ingredienserna. Ytterförpackningen är dessutom lokalt tillverkad med vegetabiliska färger på återvunnet kartongpapper.

Och det är exakt därför Inlight är 100% ekologisk! Väldigt imponerande arbetsrutin, tycker vi.

Nästa nivå av miljömedvetenhet och gemenskap
Inlight använder endast 100% ren, grön, återvinningsbar kraft från solenergi och ser till att deras partners kompenserar sina eventuella utsläpp med projekt som innebär trädplantering eller skydd av träd från avskogning.

För att bevara ekosystemet stödjer Inlight även lokala ekologiska bi-kolonier genom att äga och ta hand om olika bikupor. Det är en del av Blacks Cornish-bin projekt som räddar de lokala bina och förhindrar deras utrotning.

“Kommersiella honungsproducenter importerar tusentals icke-inhemska bin varje år. Importen av utländska arter medför patogener och skadedjur som har bidragit till att förstöra den lokala honungsbipopulationen.” - säger Bob Black, projektets grundare.

På så sätt får Inlight tag på en av sina ingredienser - bivax. När honung i vaxkakor produceras i överskottsmängder, kan biodlare ta en del utan att påverka kolonins hälsa. Detta gynnar bina, på grund av främjad förnyelse av vaxkakor och mer utrymme för honungsbin att lägga sina ägg och föda upp sina ungar i de nya vaxkakorna.

Inlights bivax är därför certifierat ekologiskt och hållbart förvärvat. Med omsorg och utan användning av kemiska bekämpningsmedel eller syntetiska ämnen som påverkar bin och deras livsmiljöer negativt.

Vill du lära dig mer om skillnaden mellan ekologiskt och vanligt odlad bivax? Fördjupa dig i ämnet här.

Men det är inte allt. Inlight samarbetar också med Cornwall Wildlife Trust som skyddar vilda djur och natur i 2 300 naturreservat i Storbritannien, samt donerar till Hello Beautiful Foundation som stödjer personer med cancer och framhäver vikten av icke-toxiska metoder.

Och vad säger Inlight Beauty själva?
Efter det senaste Hållbarhetspriset berättar Jila Field från Inlight Beauty om varumärkets strävan och stolthet över erkännandet:

“Inlight är ett lyxigt hudvårdsmärke med ett etiskt hjärta, som tror på positiva åtgärder och hjälper oss att vara så hållbara som möjligt. Vi bär stolt logotyperna för Cosmos Organic och Soil Association i Storbritannien, Positive Luxury's Butterfly Mark och International Leaping Bunny's certifieringar. Att få dessa certifieringar är inte lätt, men vi gör det så att kunder kan köpa Inlight och lita på vad vi säger och vad vi gör.”

Framtiden för grön skönhet
Inlight Beauty har verkligen tänkt på allt. De sätter definitivt ribban för både befintliga och framtida skönhetsmärken. Vi ser fram emot att se miljöfrågor vara mer i fokus och hoppas att många fler inspireras att följa det vackra exemplet.

Och vad tycker du? Kommer handgjord produktion, egen odling, och grön energi vara den nya standarden i framtiden för skönhetsbranschen? Dela gärna dina tankar nedan, och glöm inte att följa oss på Instagram för alla våra spännande nyheter.

Till nästa gång 💚

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.