5 viktiga steg för strålande vårhud

5 viktiga steg för strålande vårhud

Blomstrande flora, längre kvällar fyllda med solljus och en omgivande värme i luften. Det är vi tacksamma för när den långa, mörka, vintern äntligen släpper sitt starka grepp och låter våren ta över.

Med naturens återkomst och vårens varma vindar återvänder också ofta hudens mjukhet och strålande lyster. Vi kan äntligen säga adjö till den torra huden som vinterns kyliga temperaturer har lämnat oss med. Inget mer sandpapper-känsla på händerna eller röda, kalla kinder!

Allt detta låter ju helt fantastiskt, men innebär inte det att vår hudvårdsrutin kan behöva en uppdatering?

Ja, och vi guidar dig hela vägen!

  1. Byt till lätta fuktighetskrämer

Det blir onödigt att överdriva återfuktningen nu när vädret utomhus inte längre är så påfrestande. Men du måste såklart fortfarande ta hand om din hud. Särskilt när solen börjar titta fram, med sina ovälkomna UV-strålar.

Men vilken fuktighetskräm kan anta utmaningen? Här är våra bästa tips!

Välj gärna mellan:
Inlight Beauty | Face Oil - för dig som gillar den härliga doften av rosor och vanilj med en utmärk sminkbas + skydd combo

Moonsun | Face Cream - för dig som älskar doft av eteriska oljor som ger en sammandragande effekt på porer och kapillärer 

Eco By Sonya | Super Fruit Hydrator - för dig som kämpar mot fet hud och vill pigga upp den med lite anti-aging magi från hyaluronsyra & Wild Harvest Plum.

  1. Peela dig till en fräsch hud!

Nu är det verkligen dags för lite hemmaspa-kärlek, och vi vill tipsa om att exfoliera huden, som har många spännande fördelar. 

Precis som livet återkommer efter vintern, så behöver vår hud återupplivas med hemmaspa-kärlek. Exfoliering är ett bra sätt att ge huden ett nytt liv och den kommer dessutom med många fördelar.

Den jämnar ut hudtonen, mjukar hudens textur, minskar porstorlek, och även främjar bättre absorption så att du kan njuta av ännu starkare effekter av dina älskade hudvårdsprodukter.

Använd förslagsvis Moonsuns Body Scrub, som du blandar med några droppar Cleansing Oil eller INIKAs Renew & Restore Peel 1-2 gånger i veckan beroende på hur känslig din hud är och njut av hur mjuk och härlig din hud känns efteråt. 

  1. Tacka nej till UV-strålning

Även om UV-indexen är låg och solen fortfarande ligger långt ifrån toppen på prioritetslistan, så är det bra att tänka på riskerna med för mycket solexponering. 

Från hudskador och hudens åldrande, till ökad risk för hudcancer. Se till att du är skyddad redan nu. Det är lätt att glömma av tiden när man njuter av vårens första solstrålar, och vips har man bränt sig. Känner du igen dig?

Vi tipsar om Sol de Ibizas Face & Body Plastic Free Tin med SPF30 eller SPF50 som skyddar mot både åldrande UVA-strålar och irriterande UVB-strålar, är vattenresistent och förpackad i en miljövänlig behållare. Mindre plast i havet!

Ett annat superbra alternativ är INIKA Tinted Natural Sunscreen SPF50+ som dessutom ger en solkysst look med sin fina lätta täckning. Eller Eco by Sonyas Glory Veil SPF50+ till känslig hud med Vitamin E och Carrot seed Oil för extra näring och mjukhet.

  1. En mer subtil sminkning är helt rätt nu

Visst älskar vi att leka med smink! Primer, foundation och smokey eyes! Men när våren kommer är det helt rätt med en mer subtil sminkning. Det kommer din hud att älska, du kommer både se och känna hur tacksam din hud blir 🙂

För en enkel solkysst look, kan Eco by Sonyas Face Tan Water vara din bästa vän. Med den kan du ge ditt ansikte och dekolletage färg och lyster utan att använda en 

foundation. Om du vill, så kan du även skippa punkt 1 och utnyttja Tan Waters återfuktande egenskaper.

På samma sätt, om du vill spara tid och pengar samtidigt som du skyddar dig från kommande sol, är INIKAs Loose Mineral Foundation med SPF25 ett självklart val.

  1. Maxa din glow med antioxidanter

Antioxidanter är en nyckelingrediens för hud som strålar av charm. De hjälper med blockerade porer, försämrad hudbarriär, oxidativ stress som bidrar till åldrande och även hyperpigmentering. Om du har upplevt att din hud är lite envis utan en tydlig orsak, så kan det vara värt att ge antioxidanter en chans.

Och vad anses vara en av hudens bästa antioxidanter? Ingen annan än… vitamin C!

Därför föreslår vi:
INIKAs fina Kakadu Plum Vitamin C Booster som innehåller världens rikaste källa till vitamin C (kakaduplommon) och en överlägsen blandning av antioxidanter för extra skydd och kollagenboost.

Moonsuns utmärka Vitamin C Serum som med sina omega-fettsyror från havtorn och antiseptiska ämnen från aloe vera kan fungera både som ögonserum, after sun-gel och även hårserum. Vilket prisvärde!

Vad är det nästa steget?

Med allt sagt kanske kretsar dina tankar kring vilket steg du ska börja med. Att utforska vad som passar dig och din hud är både roligt och säkert. Men kom ihåg att alla har unika behov, och det är din hud som vet bäst vad den behöver.

Har du egna tips för hudvård i varmare säsonger? Tänkte du testa en av produkterna? Låt oss veta!

Vi hoppas att du nu kan njuta av våren och den blomstrande tid som kommer <3


Ta hand om dig!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.